Smartphone & Internetverslaving

 

Net als veel andere problemen & verslavingen waar mensen last van hebben is ook internet en smartphone verslaving geen officieel diagnose. Toch kan het persoonlijke leven van mensen enorm lijden onder hun internet en smartphone gedrag. Dit lijden hoeft niet altijd zelf ook als lijden ervaren te worden, met name niet omdat het zo ' gewoon'. is om de hele dag op een telefoon te kijken, bewegen. 

Veel mensen zijn hierdoor zelf niet bewust van de impact die dit heeft, de tijd die zij kwijt zijn en de bij-effecten van dit ' afwezig zijn'. uit de werkelijkheid om hen heen. 

 

Veel mensen zijn uren per dag kwijt op hun telefoon en thuis op internet. Als we hierbij Netflix als cyber-gedrag en tv kijken toe zouden voegen dan verliezen veel mensen uren per dag tijd zonder dat zij bewust ontspannen. Het houdt hen hiernaast vaak verder van dromen realiseren, sociale face2face interacties, persoonlijke ontwikkeling, intimiteit & hechten met anderen. Ook doet het de creativiteit om op verschillende manieren te kunnen ontspannen geen recht. Is er verlies aan spiritualiteit of passie & maatschappelijke betrokkenheid en de kleinere omgeving afnemen. 

 

Het kan goed zijn om stil te staan bij de tijd die je kwijt bent aan internet en je telefoon en welke wijze dit je leven beïnvloed. Omdat ' iedereen' veelvuldig gebruik maakt van een telefoon hoeft dit voor jou nog niet goed te zijn. Of misschien hebben juist veel mensen in jouw omgeving ' last' van een impact van internet zonder dit als last te ervaren maar zich wel kunnen herkennen in verlies van creativiteit en diversiteit in het vormgeven aan vrije tijd, ontspanning en sociale contacten. 

 

Je kan op deze pagina o.a. veel informatie vinden over cybergebruik en impact van internet. Dit kan je al veel inzicht geven in je eigen positie of je omgeving, partner, vrienden, familie. En ook of het daadwerkelijk invloed heeft op je persoonlijke leven en ontwikkeling. En het kan je doen reflecteren op waar je staat en wat je eigenlijk zou willen. 

 

Als je graag ondersteuning wil bij het komen tot een andere manier van omgaan of verhouden tot je telefoon, internet etc kan je altijd contact opnemen. Ook als je moeite hebt met een omgeving (partner/familie) en hoe internet impact heeft op hen/jullie leven kan therapie heel zinvol zijn.

 

Neem dan gerust contact op. 

 

Verslaving

Cyber- en social media verslaving:

Klik hier om een tekst te typen.