Online relatietherapie 

 

Het hebben van een goede gezonde relatie bevorderd onze geestelijke en fysieke gezondheid. Echter zijn er veel koppels in zwaar weer, veel mensen hebben stress door hun relatie ipv het goede gezonde effect die deze zou kunnen bieden. Soms hebben we het niet eens echt door en zijn we gewend aan een structurele stress. Soms zelfs met fysieke of geestelijke gevolgen. Relatietherapie was helaas niet altijd zo efficiënt en was vaak zelfs vaag maar recentelijke ontwikkelingen hebben hierin gelukkig een verandering gebracht. Relatietherapie kan vaak al op korte termijn heel veel duidelijkheid geven en een positieve invloed op relaties bieden, ook voor koppels die bijna geen hoop meer hebben. 

 

Wij bieden online relatietherapie aan koppels die structureel tegen relationele problemen aanlopen. Bij ons wordt dit door de meeste zorgverzekeraars vergoed vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. U kunt zicht bij ons zonder verwijzing van de huisarts aanmelden. Uw eerste afspraak vind binnen twee weken na aanmelding plaats. 

 

Wij bieden kortdurende intensieve therapie. Na 1 tot 2 sessies heeft u al zicht op uw problematiek en de eerste handvatten tot verandering. Met 5 sessies heeft u deze handvatten uitgebreid kunnen oefenen en is hiermee een eerste goede basis tot herstel gelegd.

De meeste koppels hebben genoeg aan 5 sessies en willen daarna het geoefende zelfstandig in praktijk brengen. Sommige koppels nemen een 'therapiepauze' en komen voor na enige tijd terug voor 1 a 2 herhaling sessies om specifieke zaken nog wat aan te scherpen. Na het eerste gesprek (intake) geeft de therapeut u een diagnostische schets en verwachting t.a.v. het doelen en behandelproces. 

 

 

 

 

U kunt met de volgende problemen in behandeling komen: 

 

- Dreigende scheiding, 

- Twijfel in relaties,

- Vreemdgaan,

- Relatie trauma

- Uit elkaar gegroeid zijn (geen vonk meer beleven), 

- Seksuele problemen,

- Psychische problematiek en/of verslaving en relatie,

- Hechtings- en verlatingsangst,

- Gemis intimiteit en verbinding in bredere zin,

- Opvoedingsproblematiek,

- Conflicten of het vermijden van/angst voor conflicten, 

- Telkens terugkerende discussies of visieverschillen,

- Complexe relatie-toekomst vraagstukken

 

 

 

 

 

 

De therapeut:

 

Therapeut Cil van den Brink is systeemtherapeutisch (NVRG geacrediteerd) opgeleid en heeft hiernaast de externship en advanced EFT (emotionally focused therapy) opleiding in Berlijn gedaan. Hij heeft een jarenlange ervaring in de geestelijke gezondheidszorg.

Hij is naast relatietherapie ook ervaren met de individuele behandeling van verslaving, depressie, angst, PTSS en persoonlijkheidsproblematiek (borderline, narcisme, vermijdende persoonlijkheid). Naast 'gewone' relatietherapie kunt u bij hem dan ook terecht voor therapie bij koppels en gezinnen waar er sprake is van (ernstige) psychische problemen. 

 

 

Behandelwijze:

Er wordt m.n. gewerkt EFT (Emotionally focused therapy), een wetenschappelijk zeer effectief bewezen methodiek. Bij veel mensen vooral bekend van de bestseller 'Houd me vast' van Sue Johnson. De nadruk ligt op het inzicht krijgen in en stimuleren van emotioneel gehechte communicatie bij moeilijkheden en verschillen tussen koppels. Op deze pagina vindt u filmpjes over EFT en hiernaast ook links naar interessante websites en boekentips. 

 

 

 

Kosten & Vergoedingen: 

De kosten van de consulten worden vervolgens verdeeld over u beide en u dient de rekening beide apart in te dienen bij uw zorgverzekeraar (indien u aanvullend verzekerd bent).

 

Consulten voor relatietherapie duren:

120-135 min (intake)

90-120 min (vervolgconsulten)

 

Kosten relatietherapie: 

Intake/diagnostiek 120-135 min   incl verslaglegging en E-Health : 110,- p.p.

Vervolg consulten 90-120 min incl E-health, 90,- Euro p.p.

 

Indien u nog vragen heeft over kosten en vergoedingen mailt u ons dan gerust. Het is handig als u de naam van uw zorgverzekeraar toestuurt en welke aanvulling u heeft. Dit vind u terug op het polisblad van uw verzekering die u per post of email heeft ontvangen. 

 

 

Praktijk Amsterdam en verdere informatie over relatieproblematiek zie: www.brinkeft.nl 

Boekentips:

 

Als u voor relatietherapie in behandeling gaat raden wij u aan om het boek 'houd me vast' of 'laat me niet los'aan te schaffen. Het lezen van 1 of twee hoofdstukken van deze boeken geeft u al veel basis informatie.

 

Boekentips bij relatieproblematiek:

Interessante artikelen:

Klik hier om een tekst te typen.

Klik hier om een tekst te typen.

Klik hier om een tekst te typen.